Denna sida innehåller annonslänkar till GetYourGuide.com och Booking.com
Tyskland/Berlin/Museer/Museumsinsel

Museiön Museumsinsel, en plats för att lära

Museumsinsel har sin plats i den norra delen av ön Spreeinsel i Berlin. Anledningen till varför denna plats har fått detta namn beror på de 5 stora museer som pryder ön. Det är inte heller vilka museer som helst, utan anses faktiskt vara bland de mest betydelsefulla museerna i världen.

Går man tillbaka till år 1841 var platsen till en början endast tillägnad konst och vetenskap. Det var inte förrän år 1981 då ön istället blev en plats för samlingar och museer. Vilka är då dessa kända museum som du kan finna på den norra sidan av ön? Det fem museerna har alla egna namn, Pergamonmuseum, Bode-museum, Neues museum, Altes museum och sist Alte Nationalgalerie.

Ett bra sätt att försäkra sig om att kunna uppleva Musemunsel är att skaffa ett Berlin WelcomeCard, ett paket som ger dig tillträde till samtliga museer och samlingar på Museminsel samt 72 timmar fri kollektivtrafik.

Museiön Museuminsel

Kultur och historia

Alla museer andas kultur och forna tider, men ett museum har lite extra historia bakom sig. Neues Museum förstördes nästan till grunden under kriget som då härjade i Tyskland. Enbart några ytterväggar stod kvar, men idag är museet återuppbyggt och redo för besökare. Invigningen av detta museum ägde rum 2009 och idag, precis som förr, kan du njuta av förhistoriska och egyptiska samlingar.

Det allra äldsta museet är Altes museum som stod klart redan år 1830. På den tiden stod museet mitt emot Berlins slott, som i dagsläget tyvärr inte finns kvar. På detta museum kan du se en hel del egyptiska utställningar och föremål, men grekiska och romerska skulpturer är också något som lockat besökare från hela världen, till just detta museum.

Populära hotell nära Museiön

Bild på hotellet Radisson Blu Hotel, Berlin i Berlin

Radisson Blu Hotel, Berlin

Radisson Blu Hotel, Berlin i Berlin med priser från 1 105 kr per person och natt. Läs mer..

Bild på hotellet ARCOTEL John F Berlin i Berlin

ARCOTEL John F Berlin

ARCOTEL John F Berlin i Berlin med priser från 748 kr per person och natt. Läs mer..

Hitta fler hotell i Berlin

På vår sida om hotell i Berlin kan ni hitta fler hotell nära Museiön i Berlin samt över hela Berlin, det går även att filtrera och sortera enligt olika kriterier, bl.a. lägsta pris och avstånd till stadskärnan.

Alla museer är specifika och även om man inte är speciellt intresserad av att gå runt och kika på äldre föremål, är byggnaderna fantastiskt fina och under ett besök här kan man riktigt känna hur gamla golven men går på är. Har du planerat in en resa till Berlin, eller har du svårt att veta vart nästa resmål ska gå? Våga satsa på storstäder och kultur istället för strand och bad!

Guidade rundturer i Berlin

Om man inte vill missa några sevärdheter när man är i Berlin kan vi rekommendera att man bokar en guidad tur i förväg. Ett trevligt sätt att upptäcka Berlin är att ta en halvdagsrundtur till fots, där man under ca. 4 timmar inte bara blir guidad till och runt bl.a. Brandenburger Tor, Berlinmuren, Checkpoint Charlie, Potsdamer Platz osv.

För den som inte är så sugen på att promenera i fyra timmar finns det även möjlighet att ta en snarlik guidad tur fast med hjälp av cykel, ett riktigt smidigt sätt att ta sig runt i Berlin!

Karta till Museumsinsel

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i Berlin som Museumsinsel ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.