Denna sida innehåller annonslänkar för GetYourGuide.com
Tyskland/Berlin /Museer /Museumsinsel

Museiön Museumsinsel, en plats för att lära

Museumsinsel har sin plats i den norra delen av ön Spreeinsel i Berlin. Anledningen till varför denna plats har fått detta namn beror på de 5 stora museer som pryder ön. Det är inte heller vilka museer som helst, utan anses faktiskt vara bland de mest betydelsefulla museerna i världen.

Går man tillbaka till år 1841 var platsen till en början endast tillägnad konst och vetenskap. Det var inte förrän år 1981 då ön istället blev en plats för samlingar och museer. Vilka är då dessa kända museum som du kan finna på den norra sidan av ön? Det fem museerna har alla egna namn, Pergamonmuseum, Bode-museum, Neues museum, Altes museum och sist Alte Nationalgalerie.

Berlin WelcomeCard ger fri tillgång till Museuminsel

Ett bra sätt att försäkra sig om att kunna uppleva Musemunsel är att skaffa ett Berlin WelcomeCard, ett paket som ger dig tillträde till samtliga museer och samlingar på Museminsel samt även 72 timmar fri kollektivtrafik.

Kultur och historia

Alla museer andas kultur och forna tider, men ett museum har lite extra historia bakom sig. Neues Museum förstördes nästan till grunden under kriget som då härjade i Tyskland. Enbart några ytterväggar stod kvar, men idag är museet återuppbyggt och redo för besökare. Invigningen av detta museum ägde rum 2009 och idag, precis som förr, kan du njuta av förhistoriska och egyptiska samlingar.

Äldsta museet stod klart år 1830

Det allra äldsta museet är Altes museum som stod klart redan år 1830. På den tiden stod museet mitt emot Berlins slott, som i dagsläget tyvärr inte finns kvar. På detta museum kan du se en hel del egyptiska utställningar och föremål, men grekiska och romerska skulpturer är också något som lockat besökare från hela världen, till just detta museum.

Museiön Museuminsel

Museiön Museuminsel

Alla museer är dock intressanta

Alla museer är specifika och även om man inte är speciellt intresserad av att gå runt och kika på äldre föremål, är byggnaderna fantastiskt fina och under ett besök här kan man riktigt känna hur gamla golven men går på är. Har du planerat in en resa till Berlin, eller har du svårt att veta vart nästa resmål ska gå? Våga satsa på storstäder och kultur istället för strand och bad!

Upplevelser i Berlin

För den som besöker Berlin är möjligheterna för upplevelser och äventyr nästan oändliga. Nedan hittar du några av de populäraste upplevelserna och aktiviteterna som Berlin har att erbjuda. Utforska, välj och boka det som lockar dig mest för att verkligen göra din resa minnesvärd!


Karta till Museumsinsel

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i Berlin som Museumsinsel ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.