Denna sida innehåller annonslänkar för GetYourGuide.com
Tyskland/Berlin /Att göra /Berlin Dungeon

Berlin Dungeon

Berlin Dungeon erbjuder en upplevelse där besökaren tas med på en resa genom Tysklands historia. Historien kommer till liv genom skådespelare och miljöer som tar besökaren tillbaka i tiden. Berlin Dungeon bygger på en kombination av interaktiva shower med skådespelare och specialeffekter, tillsammans med ett antal olika åkattraktioner. Besökaren får ta del av 700 år av tysk historia och får verkligen uppleva historien på nära håll. Just nu ges det elva föreställningar dagligen, som berättar olika historier, samt även två underjordiska åkattraktioner. Föreställningar ges på både engelska och tyska och kostar lite drygt 200 kr per person, bäst är att förhandsboka biljetter för att man skall få en garanterad plats.

Elevator of doom

Besökaren tas med på en resa där det fösta stoppet är "elevator of doom". Här väntar Black Jester på att få ge ett smakprov av vad som komma skall. Besökaren sänks ner i underjorden i en hiss som drivs av gnisslande kedjor och knarrande kugghjul. Där nere väntar 1300-talet och riddaren Erich Valke på att få berätta om den stora branden. Historien utspelar sig i en av Berlins fängelsehålor, där Erich satt fängslad i väntan på sin dom. Han kommer att berätta om hur han blivit falskt anklagad för att ha anlagt branden, när det i själva verket var hans tjänare som var den skyldiga. Vem som talar sanning är det nog ingen som vet...

Berlin Dungeon

Ingången till Berlin Dungeon

© David J, CC BY 2.0, no changes made.

Flykten genom tunnlarna

Nästa anhalt på resan är en flykt på flotte genom de hemliga tunnlarna för att undkomma de soldater som är på väg för att hämta riddar Erich. Erichs tjänare kommer att guida besökarna på en flottfärd undan soldaterna. I slutet av tunnlarna väntar 1500-talet och en stad plågad av pesten. Här finns en läkare som kommer att berätta om pestens alla plågor med målande, grafiska beskrivningar.

Tortyrkammare och häxprocesser

Därefter väntar tortyrkammaren där skådespelare väntar på att få visa besökaren alla de olika grymma och märkliga sätt som finns för att få förrädare och brottslingar att erkänna. Medan resten av världen förbereder sig för det trettioåriga kriget kommer torteraren att utse sitt offer och demonstrera alla sina verktyg.

Härifrån tas ett stort kliv rakt in i 1600-talets häxprocesser. Besökaren finner sig som åklagad i en rättssal, där han eller hon kan bli anklagad för i stort sett vad som helst av den galna domaren. Det kan vara olagligt att ha rött hår, att komma från Belgien eller kanske att tala för högt...

Förutom dessa attraktioner får besökaren uppleva den stora labyrinten, som alla dömda häxor och förrädare måste leta sig fram igenom, träffa den vita damen, möta Berlins värsta seriemördare och mycket annat.

Läs mer om och hitta till Berlin Dungeon

Här nedan hittar du adressen till Berlin Dungeon, och här hittar du även en länk till deras officiella hemsida.

Adress till Berlin Dungeon

Spandauer Str. 2
10178 Berlin

Karta till Berlin Dungeon

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i Berlin som Berlin Dungeon ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.